Društvena odgovornost

  • Humanitarni rad

    Jedan od segmenata koji sve više pronalazi utemeljenje u okviru poslovanja kompanije Univerexport je i humano odgovoran rad usmeren ka marginalizovanim grupama ljudi, sportskim udruženjima i društveno-kulturnim institucijama. U svakoj lokalnoj zajednici u okviru koje Univerexport posluje, akcije su usmerene u pravcu stvaranja doprinosa razvoju lokalne zajednice, kao i pomoći nerazvijenim oblastima i ljudima sa specijalnim potrebama.

    Kroz humanitarni rad, Univerexport godišnje podrži preko 1.000 inicijativa od kojih poseban naglasak stavljamo na već tri puta realizovan donatorski projekat kojim smo novogodišnjim paketićima obradovali preko mališane predškolskih ustanova u Novom Sadu, Vršcu, Zrenjaninu i Bačkoj Palanci. 2013. godine ovaj donatorski projekat doneo je osmehe na lica preko 20 000 mališana.
    Tokom 2013. godine, Univerexport je ušao i u veliki donatorski projekat upućen Ginekološko akušerskoj klinici „Betanija" u Novom Sadu, gde su majkama novorođenih beba poklanjani vaučeri za pelene i vlažne maramice. Iste godine, kompanija je hranom u dva navrata donirala Crkvenu narodnu kuhinju Verskog dobrotvornog starateljstva Srpske Pravoslavne crkve u Beogradu, koja dnevno pripremi preko 600 obroka za socijalno ugrožene osobe.
    Svakodnevno, putem kutija za prikupljanje pomoći u svojim prodajnim objektima, kompanija Univerexport stimuliše i svoje potrošače na solidarnost, pomažući ovim putem najugroženijim pojedincima da prikupe sredstva neophodna za lečenje.