Društvena odgovornost

 • Briga o životnoj sredini

  „Mi, kao zaposleni jedne velike kompanije, u svakom segmentu svog poslovanja dajemo doprinos očuvanju životne sredine". Kroz racionalno korišćenje energije i prirodnih resursa, podrške procesu recikliranja, ispunjavanjem standarda i dobijanjem sertifikata o kvalitetu i laboratorijskoj analizi ispravnosti proizvoda, kao i mnogobrojnim projektima, Univerexport daje snažan doprinos politici zaštite životne sredine.

  Mnogobrojni projekti na polju društveno odgovornog poslovanja, i u okviru toga poseban akcenat na zaštiti životne sredine, postali su važan deo poslovne politike i strategije kompanije Univerexport.

  Primera radi, sa novosadskim neprofitnim udruženjem „Alter Eko Logika" realizovan je projekat koji je bio usmeren na prikupljanje portabilnih baterija, njihovo odgovarajuće skladištenje i naknadnu reciklažu u cilju podizanja ekološke svesti građana. Potrošači su svoj doprinos ovom projektu dali su tako što su od početka 2011. godine odlagali baterije u za to posebno označene i pripremljene kutije, pozicionirane u najvećim Univerexport objektima.

  Takođe, pod simboličnim sloganom "SADIMO, A NE SECIMO", potrošači su prepoznali projekat čiji je značaj i cilj bio da svoje upotrebljene novogodišnje jelke doniraju u svrhu ozelenjavanja javnih površina opština Kać, Kovilj i Salajka. Ovaj projekat realizovan je zajedničkim snagama kompanije Univerexport i Pokreta gorana Novi Sad.

  Poseban doprinos očuvanju životne sredine izražen je i kroz konstantnu saradnju sa poslovnom organizacijom EKOStar PAK i sličnim preduzećima koja su snažno posvećena svim oblicima i procesima reciklaže različitih materijala i robe. 

  Kompanija Univerexport trudi se dakle da u svakom segmentu svog poslovanja neguje principe zaštite životne sredine. U svim kancelarijama poslovnog prostora, kao i u maloprodajnim objektima i dsitributivnom centru, zaposleni nepotreban papir odlažu u posebne kutije za prikupljanje reciklažnog materijala. Pored toga, kese koje se potrošačima daju u maloprodajnim objektima našeg trgovinskog lanca prave se od razgradivih materijala, kako bi se smanjila količina otpada i očuvala životna sredina.

  Uostalom, zelena boja u našem potpisu, između ostalog, posvećena je planeti Zemlji i njenoj prirodi. Čuvajmo je!