TRADICIONALNA PROIZVODNJAOrganska proizvodnja

Prateći zahteve potrošača i izlazeći u susret njihovim potrebama, kompanija Univerexport je 2011. godine obogatila svoj asortiman proizvodima organske hrane. Sa rastom svesti potrošača o značaju zdrave ishrane, asortiman se kontinuirano širio i danas broji preko 600 artikala.
Univerexport organske proizvode dobavlja kako od domaćih, tako i od inostranih proizvođača, a na tržištu se pojavio i prvi proizvod sa sopstvenih proizvodnih resursa. Organsko hladno ceđeno suncokretovo ulje dobijeno je od semenki suncokreta sa poljoprivrednog gazdinstva u Liparu, pod vlasništvom Univerexpot-a. Nakon ulja, na police maloprodajnih objekata stižu i organski proso, organsko brašno, hleb i kiflice od organskog brašna.

Imanje u Liparu, na kojem se gaje organski proizvodi, prostire se na 55 hektara zemlje, gde se bez upotrebe hemijskih dodataka uzgajaju organski suncokret, pšenica, soja, pasulj, kukuruz.

Na ovakav način, sa sopstvenom organskom prozvodnjom, kompanija Univerexport razvija još ličniji odnos i jače poverenje sa potrošačem. Prati se put proizvoda od njive do police, i to u najobuhvatnijem smislu te sintagme. Zemljište je ekološki čisto i zdravo, i na taj način potrpšači dobijaju ono najzdravije, organsko iz prirode.

 U počecima svog razvoja, Univerexport je bio okrenut ličnim proizvodnim pogonima. Danas, kao rezultat dugogodišnjeg ulaganja, u okviru Univerexport poslovnog sistema posluju tri pogona kao zasebne poslovne jedinice

Tradicionalna proizvodnjaNaši proizvodi, našom rukom pravljeni

Pršut Domaćinstva Vučurević je ručno pravljen proizvod od posebno gajenih svinja. Konačni proizvod jeste kombinacija tradicionalne italijanske tehnologije i domaćeg umeća odgajanja svinja na sopstvenoj farmi kompanije Univerexport. Ad Bačka, koja je poznata po vrhunskom kvalitetu mesa sa domaće farme, koje nikad nije uvezeno, koje nikad nije zamrzavano i koje do polica prodavnica stiže u roku od 48 sati.

Zrelost mesa je od najvećeg značaja, te se biraju isključivo one svinje koje su stare barem godinu i poˈ dana. Kada je mangulica u pitanju, minimalna starost je dve godine.

Svinjski but od mangulice i od tradicionalne svinje prolazi kroz hladan deo proizvodnje da bi, potom, meso ušlo u proces sazrevanja  - period od ulaska do procesa je 6 meseci.

Konačan proizvod – pršut domaćeg porekla, a vrhunske strukture – u prodaju stiže nakon 12, 18 ili 24 meseca čitavog procesa iza kojeg stoji tim pravih domaćina.

Uz savremenu opremu, sušen na svežini vazduha, odležavan u strogo kontrolisanim uslovima, pršut Domaćinstva Vučurević ponosno stoji iza reči kvalitet.

Vina odležavaju u podrumu Vučurević u najboljim uslovima temperature i vlage.

Suvo Oranž vino spada u vrstu italijanskog rizlinga. Pitko i osvežavajuće vino za sva čula.

Suvo crveno vino jeste upravo kombinacija sorti muskat hamburg i vranac. Jak, ali ne i opor, ukus ovog vina svaki gutljaj čini savršenim. Vino je sazrevalo u hrastovom buretu.

Ljubav, tradicija, kvalitet, naši proizvodi - sinonim su za Domaćinstvo Vučurević.