TRADICIONALNA PROIZVODNJAOrganska proizvodnja

Prateći zahteve potrošača i izlazeći u susret njihovim potrebama, kompanija Univerexport je 2011. godine obogatila svoj asortiman proizvodima organske hrane. Sa rastom svesti potrošača o značaju zdrave ishrane, asortiman se kontinuirano širio i danas broji preko 600 artikala.
Univerexport organske proizvode dobavlja kako od domaćih, tako i od inostranih proizvođača, a na tržištu se pojavio i prvi proizvod sa sopstvenih proizvodnih resursa. Organsko hladno ceđeno suncokretovo ulje dobijeno je od semenki suncokreta sa poljoprivrednog gazdinstva u Liparu, pod vlasništvom Univerexpot-a. Nakon ulja, na police maloprodajnih objekata stižu i organski proso, organsko brašno, hleb i kiflice od organskog brašna.

Imanje u Liparu, na kojem se gaje organski proizvodi, prostire se na 55 hektara zemlje, gde se bez upotrebe hemijskih dodataka uzgajaju organski suncokret, pšenica, soja, pasulj, kukuruz.

Na ovakav način, sa sopstvenom organskom prozvodnjom, kompanija Univerexport razvija još ličniji odnos i jače poverenje sa potrošačem. Prati se put proizvoda od njive do police, i to u najobuhvatnijem smislu te sintagme. Zemljište je ekološki čisto i zdravo, i na taj način potrpšači dobijaju ono najzdravije, organsko iz prirode.

 U počecima svog razvoja, Univerexport je bio okrenut ličnim proizvodnim pogonima. Danas, kao rezultat dugogodišnjeg ulaganja, u okviru Univerexport poslovnog sistema posluju tri pogona kao zasebne poslovne jedinice

Tradicionalna proizvodnja