
Čamčići sa spanaćem
190g brašna T400 meko 100 ml mlake vode 30ml jogurta
1/2 kesice suvog kvasca 2 kašike maslinovog ulja 1/2 kašičice šećera
1/2 kašičice soli 200g svežeg spanaća 100 g gauda sira 125g feta sira
100g badema
½ kašičice belog luka u prahu 1/2 šake suvog grožđa Susam
Brašno izmešajte sa kvascem, solju i mlakom vodom, uljem, soli i jogurtom. Umesite glatko testo koje se
ne lepi za ruke. Ako trebate da dodate još malo brašna ili vode za tu konzistenciju, dodajte polako.
Prekrijte testo prozirnom folijom i ostavite da naraste oko 40 min-1h.
Dok testo raste, pripremite nadev. Sveži spanać kratko propržiti na srednje jakoj vatri pa čim voda koju je pustio ispari, dodati bademe, suvo grožđe i beli luk. Narendajte gauda sir, fetu izgnječite i pomešajte sa spanaćem koji se malo ohladio. Sve dobro izmešati.
Uključite rernu na 200°C.
Od naraslog testa otkidajte loptice i razvaljajte u elipsasti oblik debljine ½ cm. Fil stavite po sredini pa delimično prekrijte ivicama tako da dobijete čamčiće. Vrhove blago pritisnite kako se ne bi razdvojili tokom pečenja. Prebacite na tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje. Premažite jajetom i pospite susamom.
Pecite u zagrejanoj rerni 20-25 min tj.da se lepo zarumene. Poslužite uz čaj od nane. Odlični su i topli i hladni.