
Čorba od pečuraka
20g putera
1 ljubičasti luk
500g pečuraka po želji (najbolje da koristite bar 2 različite vrste)
3 kašike brašna
1 kašika slatke, mlevene paprike
1l povrtne supe
250ml mleka (ili nekog biljnog mleka)
So, biber
Sveži peršun, timijan i origano
Pavlaka (opciono)
Baget
Pečurke očistite četkicom i iseckajte na tanke kriške.
Luk jako sitno iseckajte.
Zagrejte šerpu i dodajte puter. Kada se puter zagreje dodajte pečurke i pržite ih dok sva voda ne ispari. Onda malo posolite, pobiberite, dodajte stabljike peršuna, papriku i brašno i propržite par minuta. Dodajte začinsko bilje, pržite minut pa dodajte povrtnu supu. Ostavite da se čorba ukrčka oko 15 minuta. Za to vreme istostirajte baget.
Kada je čorba gotova, sipajte je u činije i u svaku dodajte kriške bageta, sveži peršun i pavlaku po želji.
Služite toplo.