
Braunis sa bundevom
Brauni deo:
115 g putera
200g crne čokolade
150g šećera
110g muskovado šećera
3 veća jaja (ili 4 manja)
20g kakaa
Prstohvat soli
120g integralnog speltinog brašna
Bundeva deo:
250g maskarponea
250 ml pirea od bundeve
50g šećera
¼ kašičice cimeta
¼ kašičice đumbira
1/8 kašičice kardamoma
60 ml slatke pavlake
1 kašičica vanila ekstrakta
2 jaja
Nekoliko režnjeva bundeve (oko 200g bez kore) iseckajte na kockice i ubacite u ključalu vodu da se skuva oko 15 minuta. Ocedite vodu i ispasirajte bundevu štapnim mikserom. Ostavite sa strane da se ohladi.
U šerpici otopite puter i dodajte čokoladu pa kada se i on rastopi, dodajte šećer i sve dobro izmešajte. Prebacite u veću činiju i ostavite da se ohladi. Dodajte jaja i izmešajte. Na kraju dodajte brašno, kakao i so. Izmešajte i izlijte u kalup 20X20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
Izmiksajte mikserom maskarpone i šećer. Dodajte pire od bundeve i začine, izmešajte pa dodajte i jaja i lagano ulupajte. Ovaj krem od bundeve prelijte preko brauni dela.
Zagrejte rernu na 170C. Pecite braunis oko 40-45 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohlade pre sečenja. Još su ukusniji kada odstoje nekoliko sati ili sledeći dan.