Braunis sa bundevom

Braunis sa bundevom

Brauni deo:

115 g putera

200g crne čokolade

150g šećera

110g muskovado šećera

3 veća jaja (ili 4 manja)

20g kakaa

Prstohvat soli

120g integralnog speltinog brašna

Bundeva deo:

250g maskarponea

250 ml pirea od bundeve

50g šećera

¼ kašičice cimeta

¼ kašičice đumbira

1/8 kašičice kardamoma

60 ml slatke pavlake

1 kašičica vanila ekstrakta

2 jaja

Nekoliko režnjeva bundeve (oko 200g bez kore) iseckajte na kockice i ubacite u ključalu vodu da se skuva oko 15 minuta. Ocedite vodu i ispasirajte bundevu štapnim mikserom. Ostavite sa strane da se ohladi.

U šerpici otopite puter i dodajte čokoladu pa kada se i on rastopi, dodajte šećer i sve dobro izmešajte. Prebacite u veću činiju i ostavite da se ohladi. Dodajte jaja i izmešajte. Na kraju dodajte brašno, kakao i so. Izmešajte i izlijte u kalup 20X20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.

Izmiksajte mikserom maskarpone i šećer. Dodajte pire od bundeve i začine, izmešajte pa dodajte i jaja i lagano ulupajte. Ovaj krem od bundeve prelijte preko brauni dela.

Zagrejte rernu na 170C. Pecite braunis oko 40-45 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohlade pre sečenja. Još su ukusniji kada odstoje nekoliko sati ili sledeći dan.