
8 manjih burgera
2 konzerve tune u sopstvenom soku (salamuri) 1 manja šargarepa, sitni iseckana
- manji celer, sitno iseckan
- manja mlada bela luka, sitni iseckan
Komadić đumbira, izrendan
½ šolje prezli
2 kašike soja sosa
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika susamovog ulja
Preliv:
Posni majonez Prstohvat bibera
Prstohvat belog luka u prahu
Limunov sok po ukusu
Slatko ljuti sos ili kečap
Salata Avokado Zemičke
Tunjevinu dobro ocediti od salamure. Ostaviti 2 kašike salamure sa strane.
U multiptaktiku usitnite tunu i dodajte 2 kašike salamure. Prebacite sve u činiju i dodajte iseckano povrće i đumbir. Dobro izmešajte pa dodajte prezle, soja sos, maslinovo i susamovo ulje. Sve dobro izmešajte i formirajte burgere. Ostavite burgere u frižideru minimum 15 minuta.
Dok se burgeri hlade, napravite preliv. Pomešajte posni majonez sa začinima i ostavite u frižideru. Na srednje jakoj temperaturi zagrejte ulje i ispržite burgere sa svake strane 3-4 minuta.
Preliv namažite na polovine zemičke, dodajte salatu, slatko ljuti sos (ili kečap) i zeleniš po izboru i odmah poslužite.