Tuna burgeri

8 manjih burgera

2 konzerve tune u sopstvenom soku (salamuri) 1 manja šargarepa, sitni iseckana

  1. manji celer, sitno iseckan
  2. manja mlada bela luka, sitni iseckan

Komadić đumbira, izrendan

½ šolje prezli

2 kašike soja sosa

2  kašike maslinovog ulja

1  kašika susamovog ulja

Preliv:

Posni majonez Prstohvat bibera

Prstohvat belog luka u prahu

Limunov sok po ukusu

Slatko ljuti sos ili kečap

Salata Avokado Zemičke

Tunjevinu dobro ocediti od salamure. Ostaviti 2 kašike salamure sa strane.

U multiptaktiku usitnite tunu i dodajte 2 kašike salamure. Prebacite sve u činiju i dodajte iseckano povrće i đumbir. Dobro izmešajte pa dodajte prezle, soja sos, maslinovo i susamovo ulje. Sve dobro izmešajte i formirajte burgere. Ostavite burgere u frižideru minimum 15 minuta.

Dok se burgeri hlade, napravite preliv. Pomešajte posni majonez sa začinima i ostavite u frižideru. Na srednje jakoj temperaturi zagrejte ulje i ispržite burgere sa svake strane 3-4 minuta.

Preliv namažite na polovine zemičke, dodajte salatu, slatko ljuti sos (ili kečap) i zeleniš po izboru i odmah poslužite.