Ribarnica

Da li ste znali da riblje meso pozitivno utiče na Vaše zdravlje? Smanjuje krvni pritisak, pozitivno deluje na nervni sistem i kožu. Naša ribarnica misli o vašem zdravlju, pa vam nudi različite vrste ribe, od slatkovodnih do morskih.

Živa kalifornijska i losos pastrmka svake nedelje stiže u Univerexport objekte sa ribarnicom, direktno sa stare Planine. Ribnjaci se nalaze u selu Krupac, u opšitini Pirot. Riba se donosi sa izvorišta reke Krupac, pitke vode koju koristi i stanovništvo Pirota i okoline. Inače, poznato je da je ova voda jedna od najačistijih i najispravnijih u Srbiji.
Pastrmka spada među najkvalitetnije ribe na tržištu. Ona sadrži izrazito veliki procenat gvožđa pa se preporučuje za ishranu ljudi koji pate od anemije. Preporučuje se i dijabetičarima i osobama sa visokim krvnim pritiskom.

Kažu da bi pastrmu, a i ribu uopšte trebalo da jedemo najmanje dva puta nedeljno. Za razliku od životinjskog, riblje meso je manje kalorično, i izuzetno je bogato belančevinama. Probajte neku od naših smrznutih riba: tolstolobik, brancin, oradu, skušu ili zajedno sa našim ribarem "upecajte" živu pastmku ili šarana.

Ponudu sveže ribe, na ledu ili smrznute, možete pronaći u sledećim Univerexport objektima sa ribarnicom:
Novi Sad: Bajči Žilinskog 4, Sentandrejski put bb, Futoški put 93c, Sutjeska 2; Beograd: Crnotravska 7-9, Žorža Klemansoa 19, Živka Davidovića 86, Nehruova 68b; Bačka Palanka: Novosadski put 7a; Stara Pazova: Kralja Petra I, br. 15; Ruma: Iriška 1, Sremska Mitrovica: Đure Jakšića 1; Zrenjanin: Barska bb; Vršac: Bulevar Oslobođenja 2; Novi Bečej: Vuka Karadžiča 4; Kikinda: Svetosavska 26;