O NAMA

Trgopromet

Rast i razvoj kompanije Trgopromet AD  

Istorijat

1946. godina: Od strane Gradskog Narodnog odbora u Subotici, osnovano je preduzeće koje biva na usluzi građanima pod imenom Gradski magazin – GRAMAG.

1953. godine: Promenjen je naziv postojećeg preduzeća GRAMAG u Trgopromet, Trgovinsko preduzeće na veliko sa mešovitom robom.

1962: Preduzeću se pripojilo Trgovačko preduzeće na malo Zvezda, a zatim i Konzum.

1963. godina: Preduzeću se pripojilo i Trgovačko preduzeće Prehrana iz Subotice.

1979. godine: Sve trgovačke kuće Subotice bivaju udružene u Subotičku udruženu trgovinu „SUT“, u čijem sastavu preduzeće posluje pod nazivom SUT OOUR Trgopromet, Subotica.

1989: Od 1. aprila, preduzeće posluje samostalno pod nazivom Trgopromet, Trgovinsko preduzeće za promet robe na veliko i malo, u Subotici.

1991. godina: Na osnovu Zakona o društvenom kapitalu, Radnički savet preduzeća Trgopromet doneo je Odluku o emisiji deonica, pri čemu je naziv preduzeća promenjen u Deoničko društvo Trgopromet, za promet robe na veliko i malo p.o. Subotica.

2000. godine: Započeta je svojinska transformacija preduzeća.

2001: U Akcijski fond preneto je oko 28% vrednosti društvenog kapitala.

2002. godina: Akcijski fond je svoje akcije, kao i akcije prenete u Fond PIO, izneo na aukciju.

2003. godine: Kompanija Univerexport D.O.O. iz Novog Sada kupila je 14% od ukupnog broja akcija AD Trgopromet preduzeća, i time postala većinski vlansik preduzeća.

2010: Ministarstvo ekonomije i reginalnog razvoja izvršilo je verifikaciju strukture osnovnog kapitala preduzeća, koji je iskazan u 100% akcijski kapital.

2003. godina: Započinje se sa izgradnjom moderno opremljenog Supermarketa 024 u Subotici, na adresi Segedinski put 80.

2004. godine: 5. januara, Supermarket 024 zvanično je otvorio svoja vrata potrošačima.

2006-2010: Renoviran je čak 31 maloprodajni objekat Trgoprometa.

2009. godina: Otvorena su i 2 nova objekta, u Kelebiji i Bačkoj Topoli.

2011. godine: Na adresi Nade Dimić 7 u Subotici, otvoren je još jedan Trgopromet objekat.

2020: Od kraja avgusta meseca, Trgopromet maloprodajni objekti postepeno se transformišu u Univerexport, te dobijaju nove boje i novo ruho.

Univerexport

Univerexport je osnovan 1990. godine kao mala porodična firma sa četiri zaposlena i orijentacijom na trgovinu kao osnovnu delatnost.

Danas je grupacija Univerexport najveći domaći trgovinski lanac sa 190 maloprodajnih objekata, više od 3.000 zaposlenih, ličnom proizvodnjom, preko 16.000 artikala, kao i omiljenim potrošačkim online servisom za naručivanje eLAKOLIJE sa besplatnom dostavom robe, svojom domaćom farmom Bačka, te nadaleko prepoznatljivom kvalitetnom uslugom i pristupačnim cenama.

Za 33 godine rada kompanija Univerexport je:

Ponosna na sopstvene proizvodne pogone: Na samim počecima bili su to mali proizvodni pogoni, a danas vrlo ozbiljni sistemi proizvodnje različitih artikala.

Ponosna na mesnu industriju: Meso sa domaće farme, koje se ne uvozi i ne zamrzava, te kao sveže stiže do radnji za 48 sati, samo je mali deo onoga što čini mesnu industiju Bačka omiljenim brendom potrošača.

Ponosna na organsku proizvodnju: Organski proizvedena hrana u skladu sa prirodom važan je deo koncepta kompanije Univerexport po kome je zdravlje na prvom mestu životnih prioriteta. Organski proizvodi stižu sa sopstvenog poljoprivrednog gazdinstva u Liparu i Univerexport je lider takvih proizvoda na tržištu. Od decembra 2021. godine većinu organskih proizvoda koje sami proizvodimo, kao i mnoge druge, potrošači mogu kupiti u našoj specijalizovanoj prodavnici Univer Organa, u srcu Novog Sada na adresi Nikole Pašića 25.

Više od 100.000 potrošača svakog dana prođe kroz vrata Univerexport maloprodajnih objekata. Našoj kompaniji su kvalitet onoga što potrošač kupuje i njegovo zadovoljstvo uvek na prvom mestu.

Paralelno sa razvojem tradicionalne prodajne mreže, Univerexport predstavlja i nova online rešenja. Tako je 2012. počeo sa radom online servis za naručivanje i dostavu robe, pod simboličnim nazivom eLAKOLIJE. Asortiman od preko 16.000 artikala, mogućnost lake kupovine i brze pretrage, kao i besplatna dostava do kućnog praga na teritoriji Novog Sada, Beograda i Vršca, čine ovaj servis prvom online prodavnicom ovakve vrste u Srbiji. 

Univerexport objekti nude široki asortiman u okviru koga se vodi računa i o grupama proizvoda pogodnim za dijabetičare, bezglutenskim namirnicama, kao i asortimanu organskih proizvoda. Domaći artikli imaju najveću zastupljenost u asortimanu, koja u nekim robnim grupama prelazi i 80%.

Univerexport, nakon 33 godine poslovanja i dalje:

- Brine o svakom potrošaču;

- Uvodi novine u poslovanje;

- Zadovoljava potrebe svakog potrošača širokim asortimanom robe;

- Ima proizvode sa najboljim odnosom cene i kvaliteta;

- Stalno investira u razvoj prodajne mreže, lokalne zajednice i zaposlenosti.

Grupa Univerexport, zajedno sa zavisnim pravnim licima, ima 190 maloprodajnih objekata u razgranatoj prodajnoj mreži širom Vojvodine i Beograda sa okolinom, koja se kontinuirano širi Srbijom.

Istorijat / 2022

24. februar  - Već tri decenije u ovom gradu, nova lokacija na adresi Vojvode Šupljikca 25, u Novom Sadu. Dobro došli!  

3. mart - Štedimo vam vreme i novac, otvoren je prvi Univerexport u Lazarevcu, u ulici Veljka Vlahovića 29. Čekamo vas! 

7. april - Štedimo vam novac i vreme, u Rumu su stigle još jedne Univerexport sjajne cene, na adresi Orlovićeva 82. Dobro došli! 

14. april - Univerexport je stigao i u Kruševac! Pronađite nas na adresi Čolak Antina 1 i uživajte u vašoj svakodnevnoj kupovini. Čekamo vas. 

21. april - Novosađane smo obradovali sa još jednom lokacijom Univerexport objekta, na adresi Filipa Višnjića 2. 

16. jun - Aranj Janoša 9-11, nova je lokacija vaše omiljene svakodnevne, komšijske kupovine u Novom Sadu. Dobro došli! 

7. jul - Prvi Univerexport je otvoren u Pančevu, na lokaciji - ugao Braće Jovanovića i Karađorđeve ulice. Čekamo vas! 

8. septembar - Stanovnici Futoga su dobili još jedan Univerexport, na adresi Carice Milice 10-12. 

6. oktobar - Univerexport je stigao i na Popovicu. Adresa je Fruškogorski put 58, čekamo vas! 

15. decembar - Lazarevčani su dobili i drugi Univerexport objekat, na adresi Dula Karakalajića 8. 

AD Bačka

Razlika je u svežini

Grupa Univerexport Bačka AD je prepoznatljiva po visokom kvalitetu svežeg mesa i gotovih proizvoda. Od samog svog osnivanja, AD Bačka poseduje širok asortiman proizvoda, čija se distribucija danas vrši kroz široku maloprodajnu mrežu trgovinskih lanaca Univerexport Grupe, odnosno Univerexport maloprodajne objekte.

Asortiman člana Grupe Univerexport, AD Bačka, između ostalog obuhvata: sveže meso, slanine, dimljene proizvode, fermentisane suve kobasice, suvomesnate proizvode, barene kobasice, i mnogo toga drugog, slasnog, ukusnog i kvalitetnog.

Grupa Univerexport Bačka AD je, uzimajući najbolje od svega prirodnog i tradicionalnog, kao i uz pomoć najsavremenije tehnologije, došla do savršene recepture proizvoda koji odgovaraju ukusima savremenog potrošača.

Proizvedeni po biranim recepturama, kontrolisanog tehnološkog postupka, dimljeni i sušeni u specijalnim komorama za dozrevanje mesa, proizvodi AD Bačke nalaze svoje mesto u srcu svih poštovalaca tradicije i kvaliteta dobrog mesa. U ponudi je raskošna paleta proizvoda različitih ukusa koji predstavljaju pravi gastronomski užitak svakome ko je bar jednom probao taj neprevaziđeni zalogaj.

Nove investicije Grupe Univerexport Bačke AD se strateški planiraju, kako u okviru proizvodnog pogona, tako i u okviru distribucije, kontrole kvaliteta i zaštite životne sredine. Zbog toga vrhunski kvalitet proizvoda predstavlja spoj pažljivo biranih sastojaka, vrhunskog tehnološkog postupka i umešno kombinovanih tradicionalnih i savremenih trendova proizvodnje.

Meso sa domaće farme AD Bačka stiže u Univerexport maloprodajne objekte za samo 48 sati i nikada se ne zamrzava!

Probajte mesne proizvode AD Bačka i uživajte u zalogajima koje ćete pamtiti!

Društvena odgovornost

Kompanija Univerexport svoje društveno odgovorno poslovanje usmerava društvenim i etičkim pitanjima, što za rezultat ima sticanje poverenja poslovnih partnera, potrošača i lokalnih zajednica u okviru kojih posluje.
Univerexport kroz humanitarni rad, brigu o životoj sredini kao i brigu o svojim zaposlenima, svakodnevno jača svoju ulogu na polju društvene odgovornosti i doprinosi njenoj prepoznatljivosti.

Humanitarni rad

Jedan od segmenata na kojem se sve više bazira koncept društvene odgovornosti u okviru poslovanja kompanije Univerexport jeste humanitaran rad usmeren ka marginalizovanim i manje zaštićenim grupacijama, ali i sportskim organizacijama, udruženjima i društveno-kulturnim institucijama. U svakoj lokalnoj zajednici u okviru koje Univerexport posluje, humanitarne akcije usmerene su u pravcu stvaranja doprinosa razvoju iste, kao i pomoći nerazvijenim oblastima, te deci i odraslima sa specijalnim potrebama.

Kroz humanitarni rad, kompanija Univerexport godišnje podrži i preko 1.000 inicijativa, od kojih poseban naglasak stavljamo na već tri puta realizovan donatorski projekat kojim smo novogodišnjim paketićima obradovali mališane predškolskih ustanova, kao i poklon paketima đake prvake osnovnih škola u Novom Sadu, Beogradu Vršcu, Zrenjaninu i Bačkoj Palanci. Počevši od 2013. godine, ovaj donatorski projekat godišnje donese osmehe na lica preko 20.000 mališana.

Opširnije

Briga o životnoj sredini

„Mi, kao zaposleni jedne velike kompanije, u svakom segmentu svog poslovanja dajemo doprinos očuvanju životne sredine". Kroz racionalno korišćenje energije i prirodnih resursa, podrške procesu recikliranja, ispunjavanjem standarda i dobijanjem sertifikata o kvalitetu i laboratorijskoj analizi ispravnosti proizvoda, kao i mnogobrojnim projektima, Univerexport daje snažan doprinos politici zaštite životne sredine.

Mnogobrojni projekti na polju društveno odgovornog poslovanja, i u okviru toga poseban akcenat na zaštiti životne sredine, postali su važan deo poslovne politike i strategije kompanije Univerexport.

Opširnije

Briga o zaposlenima

Kompanija Univerexport permanentno radi na polju razvoja motivacionog programa za zaposleni, jer smatramo da samo u potpunosti zadovoljan zaposleni može biti posvećen poslu, odgovoran, veran i produktivan.

Univerexport strategiju povećanja zadovoljstva zaposlenih usmerava ka:

- Poboljšanju korporativnih komunikacija koje za rezultat imaju povećanje stepena transparentnosti rada kompanije. U isto vreme, vrednovanje mišljenja zaposlenih, mogućnost njihovog uticaja na donete odluke, upoznavanje sa rezultatima i problemima kompanije, kao i razmenjivanje informacija kako između sektora tako i maloprodajnih objekata, doprinose pozitivnoj organizacionoj kulturi.

Opširnije

Politika kvaliteta

Politika kvaliteta kompanije Univerexport dostupna je na linku: Politika integrisanog menadžment sistema.

Priznanja

OSTALA PRIZNANJA

Najčešća pitanja i odgovori (FAQ)

Gde mogu da pronađem osnovne podatke o Univerexport objektima kao što su adresa, kontakt telefon...?

Odabirom željenog objekta u okviru NAŠE PRODAVNICE mogu se pronaći svi potrebni podaci o istom kao što su adresa objekta, kontakt telefon i radno vreme. 
Za brži dolazak do željenog objekta za Vas smo pripremili mapu.

Kako da se informišem o akcijskim ponudama?

O svim aktuelnim akcijskim ponudama možete da se informišete na stranici AKCIJE  ili prijavom na SMS i mailing listu.

Na koji način mogu da pošaljem svoja zapažanja u vezi poslovanja Univerexport prodajnog sistema?

Sva Vaša zapažanja o radu naših prodajnih objekta u obliku pitanja, primedbi ili sugestija kao i poslovne ponude, možete nam uputiti:

- pismenim putem na e-mail adresu korisnicki.servis@univerexport.rs,
- pozivom na besplatnu info liniju 0800/345678 ili
- popunjavanjem Kontakt forme odabirom vrste poruke koju želite da nam prosledite.

Na koji način mogu da platim kupljenu robu u Univerexport objektima?

Svu robu kupljenu u Univerexport prodajnim objektima možete da platite:
- Gotovim novcem (valuta plaćanja rsd)
- Čekovima, uz mogućnost odloženog plaćanja na 30,60,90, 120 ili 180 dana za bilo koji iznos kupovine
- Platnim karticama: kreditnim i debitnim (Visa, MasterCard, DinaCard, Mestro, American express)
American express važi u sledećim objektima: Novi Sad (Sentandrejski put bb, Bajči Žilinskog 4, Futoški put 93c, Sutjeska 2, Rumenački put 29), Bačka Palanka (Novosadski put 7A), Beograd (Crnotravska 7-9, Nehruova 68B, Žorža Klemansoa 19), Vršac (Bulevar Oslobođenja 2), Ruma (Iriška br. 1)

Zaboravio sam datum realizacije svog čeka?

Ukoliko ste zaboravili datum dospeća Vašeg čeka, pozovite besplatnu info liniju 0800/345678.