Vina Vučurević

Vina Vučurević - Potpuno prirodan proces proizvodnje

Vina Vučurević nastala su iz želje da ljubav koju gajimo prema ovom božanskom piću, podelimo i sa ostalim ljubiteljima ovog napitka. Nastala na obroncima Fruške gore, oranž i crveno vino Vučurević, potpuno su prirodna vina. Predstavljaju čist proizvod ceđenog grožđa, dobijenog prirodnim vrenjem od sopstvenog šećera i bez dodatnih kvasaca. Vina, čiji kvalitet nadmašuje cenu, imaju svoja počasna mesta među policama Univerexport objekata.

SUVO ORANŽ VINO

Bobice grožđa se ručno odvajaju od peteljke i odležavaju u amforama. Tokom procesa odležavanja, grožđe ne sme da se melje. Nakon perioda odležavanja, sadržaj amfore se cedi u hrastovu burad, na naredni period odležavanja.

Način pravljenja ovog vina, koje uključuje potpuno prirodan proces, donelo je ovom vinu veliku popularnost. Prvo za prave poznavaoce, a potom i za sve konzumente, koje je ispočetka privlačila “četvrta boja vina”.

Specifičan ukus, dobijen je prirodnom fermentacijom i vrenjem od sopstvenog šećera, bez dodatih kvasaca.

Italijanski rizlig, grašac, odležavan je u Gruzijskim amborama. Belo vino, ponosni je nosilac zlatne medalje kvaliteta od 2021. godine. Prestižno „Veliko ocenjivanje vina Srbije“, na čelu sa vrsnim poznavaocima i stručnim žirijem Saveza vinara i vinogradara Srbije, belo Orange vino Vinarije Vučurević, nagradili su najvišim ocenama i zlatnom medaljom kvaliteta.

SUVO CRVENO VINO

Proizvod je kombinacije finih sorti muskat hamburg i vranac grožđa. Odiše jakim, ali ne i oporim ukusom vranca, jer muskat razblažuje i čini pitkim ovaj savršeni spoj. Crveno vino odležava u barik hrastovim buradima, a za čitav proces i dobijanje kvalitetnog vina je potrebno do 2 godine.

Uz gutljaje božanstvenih crvenih vina, protkanih nitima loza uzgajanih na obroncima Fruške gore i najveći poznavaoci uživaju u čarobnim ukusima ovog vina.

Vina Vučurević mogu se naći isključivo u Univerexport objektima ili putem elakolije.