scrollToTop

VINA VUCUREVIĆ

Image

Vina Vucurević

Vina Vučurević - Potpuno prirodan proces proizvodnje

 

Vinarija Vučurević je osnovana 15. aprila 2013. godine , sa površinom od 1,6ha, dok je pod zasadom 0,9ha.

Vinarija se nalazi na jednom od gegorafskih dragulja Srema,  na obroncima Fruške gore, koju karakteriše umereno-kontinentalna klima. Pogodni klimatski uslovi, prisutni stalni vetrovi kao i povoljno zemljište stvaraju idealne uslove za proizvodnju i gajenje različitih sorti vina, upravo su to razlozi zbog kojih smo odlučili da našu vinariju nastanimo na ovom divnom predelu naše Vojvodine. 

Vina Vučurević su proizvod velike ljubavi, koju godinama gajimo prema ovom božanskom piću.
Naše usmerenje je povratak prirodi, stoga smo prilagodili da način pravljenja našeg vina bude u potpunosti prirodan. Ponosni smo na naše prvo crveno i belo vino jer su našla put do srca naših potrošača prepoznajući kvalitet koji ih krasi.  Vina predstavljaju čist proizvod ceđenog grožđa, dobijenog prirodnim vrenjem od sopstvenog šećera kao i bez dodatnih kvasaca. Vina  su dostupna u Univerexport objektima.

Suvo oranž vino:

Italijanski rizling proizveden u Gruzijskoj amfori. Dostiglo je veliku popularnost među vrsnim poznavaocima vina zbog privlačne „četvrte boje vina“ a potom zbog samog načina pravljenja koje uključuje potpuno prirodan proces. Bobice grožđa se ručno odvajaju od peteljke i odležavaju u amforama. Tokom procesa odležavanja, grožđe se ne melje. Nakon perioda odležavanja, sadržaj amfore se cedi u hrastovu burad, na naredni period odležavanja.
Specifičan ukus koji se prepoznaje, dobijen je prirodnom fermentacijom i vrenjem od sopstvenog šećera, bez dodatih kvasacašto ga čini pitkim i osvežavajućim za sva čula. Navikli smo da rezultati govore o nama, zato sa ponosom ističemo da je naše belo Oranž vino postalo nosilac zlatne medalje kvaliteta od 2021. godine uz dobijene najviše ocene na prestižnom događaju „ Veliko ocenjivanje vina Srbije“ na osnovu stručne analize članova žirija vrsnih poznavaoca vina  iz Saveza vinara i vinogradara Srbije.

Suvo crveno  vino:

Predstavlja kombinaciju finih sorti muskat hamburg i vranac grožđa. Odiše jakim, ali ne i oporim ukusom vranca, jer muskat razblažuje i čini pitkim ovaj savršeni spoj.
Vino je sazrevalo u barik hrastovim buradima koji mu upotpunjuju ukus dodavajući vinu nove arome, uz jedinstven ukus koji hrani nepca vrhunskim ukusom i kvalitetnom sortom grozda.

 

Vina Vučurević mogu se naći isključivo u Univerexport objektima ili putem elakolije.